Szkolna przerwa śniadaniowa

Szkolna przerwa śniadaniowa
Dnia 8 listopada, uczniowie klasy piątej w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Odżywania postanowili samodzielne przygotować pyszne, zdrowe kanapki. Najpierw dzieci poznały korzyści wynikające ze spożywania zdrowego jedzenia. Dowiedziały się jak ważna jest zbilansowana dieta, bogata w produkty zbożowe warzywa i owoce. Po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk pracy na stołach zagościły świeże warzywa: sałata, rzodkiewki, papryka, pomidor oraz ogórki. Nie zabrakło wędliny, sera a także pieczywa. Dzieci samodzielnie smarowały pieczywo masłem, a następnie układały na kromkach wybrane przez siebie produkty. Piątoklasiści z radością poczęstowali rówieśników pysznymi kanapkami biorąc udział we wspólnej, szkolnej przerwie śniadaniowej. Dziękujemy również rodzicom za zaangażowanie i zapewnienie zdrowych i świeżych produktów