Jadłospis
Poniedziałek - 22.02.2021r.
Zupa pomidorowa, chleb, jogurt
Składniki: wywar mięsno – kostny, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, seler, makaron (mąka pszenna, masa jajeczna), chleb (mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże)
Wtorek - 23.02. 2021 r.
Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałatka z czerwonej kapusty, kompot
Składniki: filet drobiowy, ziemniaki, masło, jaja, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, woda), kapusta czerowna, jabłko, groszek konserwowy, majonez, syrop Herbapol
Środa – 24.02. 2021 r.
Zupa gulaszowa, chleb
Składniki: łopatka wieprzowa, marchew, pietruszka, papryka, majeranek, czosnek, chleb (mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże)
Czwartek – 25.02.2021 r.
Przysmak “Dwójki”
Składniki: mięso wieprzowo – wołowe, przyprawy, sałatka zielona, pomidor, ogórek, kapusta pekińska, bułaka (mąka pszenna, woda, drożdże), herbata z cytryną
Piątek – 26.02. 2021 r.
Makaron z truskawkami
Składniki: makaron (mąka pszenna, jaja), truskawki, cukier, syrop Herbapol